Rijschool
011 75 91 49
info@rijschoolsegers.be

Rijschool > Rijbewijs CE

Rijbewijs CE

Houders van een C rijbewijs kunnen dit uitbreiden naar CE om met het zwaarste transport te rijden. Met rijbewijs CE mag je vrachtwagens besturen met een aanhangwagen waarvan de massa groter is dan 750kg. Er is veel vraag naar chauffeurs CE en het vergroot je kans op een afwisselende job!

Voorwaarden

Je hebt een rijbewijs C

Je hebt een geldig medisch attest *

18 jaar of ouder (met vakbekwaamheid)

21 jaar of ouder (geen vakbekwaamheid)

Theorie

Als je in het bezit bent van een rijbewijs C heb je de theoretische lessen al gehad en ben je vrijgesteld van theorie. Er is daarom geen theorie voorzien in deze opleiding, enkel praktijk.

Vakbekwaamheid (Code 95)

Vakbekwaamheid is een aanvullende opleiding op je rijbewijs CE. Dit is verplicht wanneer je als professioneel vrachtwagenchauffeur wil werken in de transportsector. Het transporteren van goederen is dan je hoofdactiviteit. Vakbekwaamheid is niet verplicht wanneer je enkel materiaal vervoert voor een andere hoofdactiviteit (bv. schrijnwerker) of voor privé doeleinden rijdt.

Praktijk

De opleiding bestaat uit 4 lessen en is volledig praktijkgericht. We rijden met jou meteen op de openbare weg. Je leert daar onder andere: controle van het voertuig, schakel- en remtechnieken, bochtenwerk, verkeersinzicht, defensief rijden, … daarna zetten we de lessen voort op privaat terrein, waar je manoeuvres en praktische oefeningen leert die belangrijk zijn voor het examen. Overige tijd spenderen we op de openbare weg om je rijstijl en verkeersinzicht te verbeteren.

Examen

Het examen bestaat uit een reeks manoeuvres en praktische oefeningen op privaat terrein, gevolgd door een rit van 45 minuten op de openbare weg. Gedetailleerde informatie kan je terugvinden op de website van de Vlaamse overheid.

Prijs

€1985

incl. BTW

Segers

12u les

Maneuvers

Openbare weg

1e of 2e examenkans

Examenbegeleiding*

Vakbekwaamheid

€2840

incl. BTW

Segers+

16u les

Maneuvers

Openbare weg

1e of 2e examenkans

Examenbegeleiding*

Vakbekwaamheid

* Exclusief retributiebijslag: exclusief de retributiebijslag voor het examencentrum. De retributiebijslag wordt vastgelegd door GOCA en is beschikbaar op hun website.

Interesse in onze opleidingen?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij spoedig contact op!
Jouw gegevens

  In welk pakket ben je geïnteresseerd?

  Voornaam

  Achternaam

  Postcode

  Gemeente

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Huidig rijbewijs

  Rijbewijsnummer

  Rijksregisternummer

  Laatste medische schifting