Rijschool
011 75 91 49
info@rijschoolsegers.be
Rijschool > Rijbewijs B

Rijbewijs B

Autorijden begint met een rijbewijs B. Ben je geslaagd voor de theorie? Heb je rijles nodig om de juiste rijvaardigheden te leren of je rijstijl te verbeteren? Wij helpen jou de goede weg op naar het praktijk examen! Met onze ervaren instructeurs kan je snel de baan op in een veilige leswagen.

Voorwaarden

17 jaar of ouder

Je bent geslaagd voor het theorie examen

Theorie

Je bent geslaagd voor het theoretisch examen. Proficiat! Je mag nu leren rijden op de openbare weg. Wij hebben geen theoretische lessen in ons aanbod, enkel rijlessen.

Voorlopig rijbewijs

Als je geslaagd bent voor het theorie examen kan je op het gemeentehuis een “voorlopig rijbewijs B met begeleider” aanvragen. Hiermee mag je leren rijden bij onze rijschool en/of met een begeleider uit familie of vriendenkring. Je zal steeds oefenen met begeleiding. We voorzien voor deze studenten een Basis pakket van 6 uur rijles.
Wil je de mogelijkheid om alleen te leren rijden zonder begeleiding? Dan moet je eerst 20 uur rijles volgen bij onze rijschool. Je krijgt na afloop een bekwaamheidsattest waarmee je op de gemeente een “voorlopig rijbewijs B zonder begeleider” kan aanvragen. Hiermee mag je volledig alleen oefenen. We voorzien voor deze studenten een Doorgedreven opleidingspakket van 20 uur rijles.

Praktijk

In het Basis pakket van 6 uur leren we je alles over het voertuig, de correcte zithouding, signalisatie, sturen en pedaalbediening. Op de openbare weg geven we onder meer aandacht aan het verkeersreglement, verkeersinzicht en defensief rijden. Je krijgt van ons nuttige tips voor het praktijk examen en we oefenen met jou alle verplichte manoeuvres die terugkomen op het examenmoment.
In het Doorgedreven opleidingspakket van 20 uur gaan we naast onze basis opleiding nog dieper in op je verkeersinzicht en rijstijl. We schaven je rijvaardigheden bij en zoeken samen diverse verkeerssituaties op om je rijervaring te verbreden.

Examen

Het praktijk examen bestaat uit twee delen: een gevaarherkenningstest en een rit van 40 minuten op de openbare weg. De gevaarherkenningstest bestaat uit 5 meerkeuzevragen op de computer, ingeleid door een kort filmpje, waarbij een verkeerssituatie geschetst wordt waar jij het gevaar van moet inschatten. Tijdens de proef op de openbare weg zal je 2 van de 6 geleerde manoeuvres moeten uitvoeren en een stuk zelfstandig rijden in het normale verkeer.
Om het praktijk examen af te leggen moet je 18 jaar zijn en minstens 3 maanden geoefend hebben. Je krijgt 2 kansen om te slagen op het praktijkexamen. Lukt dat niet, dan moet je verplicht 6 uur rijles volgen. Voor deze studenten voorzien we een Praktijk pakket van 6 uur rijles.
Indien gewenst kan je het examen afleggen met examenbegeleiding. Onze instructeur neemt je dan mee met ons lesvoertuig en ondersteunt je op het examen.
Gedetailleerde informatie kan je terugvinden op de website van de Vlaamse overheid.

Prijs

€455

incl. BTW

Basis

6u les

Maneuvers

Openbare weg

1e of 2e examenkans

Examenbegeleiding

€595

incl. BTW

Basis+

6u les

Maneuvers

Openbare weg

1e of 2e examenkans

Examenbegeleiding*

€455

incl. BTW

Praktijk

6u les

Maneuvers

Openbare weg

Na 2x niet slagen

Examenbegeleiding

€595

incl. BTW

Praktijk+

6u les

Maneuvers

Openbare weg

Na 2x niet slagen

Examenbegeleiding*

Doorgedreven opleiding

20u les

Maneuvers

Openbare weg

1e of 2e examenkans

Examenbegeleiding*

Mogelijkheid tot behalen attest "alleen rijden"

€1435 incl. BTW

* Exclusief retributiebijslag: exclusief de retributiebijslag voor het examencentrum. De retributiebijslag wordt vastgelegd door GOCA en is beschikbaar op hun website.

Interesse in onze opleidingen?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij spoedig contact op!
Jouw gegevens

  In welk pakket ben je geïnteresseerd?

  Voornaam

  Achternaam

  Postcode

  Gemeente

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Huidig rijbewijs

  Rijksregisternummer