Rijschool
011 75 91 49
info@rijschoolsegers.be

Rijschool > Rijbewijs BE

Rijbewijs BE

Houders van een B rijbewijs kunnen dit uitbreiden naar BE om met de zwaarste aanhangwagens te rijden. Met rijbewijs BE mag je aanhangwagens trekken waarvan de massa groter is dan 750kg (tot max. 3500kg). Ideaal als je meer transportruimte nodig hebt voor je beroep of hobby.

Voorwaarden

Je hebt een rijbewijs B

18 jaar of ouder

Theorie

Als je in het bezit bent van een rijbewijs B heb je de theoretische lessen al gehad en ben je vrijgesteld van theorie. Er is daarom geen theorie voorzien in deze opleiding, enkel praktijk.

Praktijk

De praktijkopleiding bestaat uit 3 lessen. Je zal rijden met goed onderhouden voertuigen van een goede kwaliteit.
Tijdens de eerste les maken we kennis met het lesvoertuig en de aanhangwagen en ga je rijden op de openbare weg. Je leert onder andere: schakel- en remtechnieken, bochtenwerk, verkeersinzicht, defensief rijden, … In de tweede les gaan we oefenen op privaat terrein, waar je de manoeuvres leert die belangrijk zijn voor het examen. Resterende tijd spenderen we op de openbare weg om je rijstijl te verbeteren. De derde les is voorzien voor herhaling van de oefeningen en verdere verbetering van je rijstijl op de openbare weg.
Onze lessen zijn gebaseerd op de principes van de GDE Matrix. Dat betekent dat we je coachen, regelmatig feedback geven over je vorderingen en samen overleggen hoe jij je opleiding wil invullen. We luisteren naar jouw ervaringen en passen aan waar nodig.

Examen

Het examen bestaat uit een reeks manoeuvres en praktische oefeningen op privaat terrein, gevolgd door een rit van 30 minuten op de openbare weg.

Prijs

€1035

incl. BTW

Basis+

8u les

Maneuvers

Openbare weg

1e of 2e examenkans

Examenbegeleiding*

€595

incl. BTW

Praktijk+

4u les

Maneuvers

Openbare weg

Na 2x niet slagen

Examenbegeleiding*

* Exclusief retributiebijslag: exclusief de retributiebijslag voor het examencentrum. De retributiebijslag wordt vastgelegd door GOCA en is beschikbaar op hun website.

Interesse in onze opleidingen?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij spoedig contact op!
Jouw gegevens

  In welk pakket ben je geïnteresseerd?

  Voornaam

  Achternaam

  Postcode

  Gemeente

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Huidig rijbewijs

  Rijbewijsnummer

  Rijksregisternummer

  Laatste medische schifting